Het educatieteam van het Gedenkplaats Kamp Haaren zoekt versterking!

Gedenkplaats Kamp Haaren vertelt met persoonlijke verhalen de geschiedenis over gevangenschap, gijzelaars, verzet en vrijheid. De gedenkplaats ontving veel (school-)groepen, en biedt programma’s voor primair en voortgezet onderwijs. Na de brand willen we op onze nieuwe locatie weer aan de slag en de geschiedenis levend houden.Vacature vrijwilliger educatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om ons gezellige educatieteam te versterken. Heb jij affiniteit en ervaring met het begeleiden van (school-)groepen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Ben je daar nog niet zeker van maar vind je het leuk om te ontdekken of het wat voor je is, reageer dan ook. Wij zijn nieuwsgierig naar jou!

Wat wordt er van je gevraagd?

Je vindt het leuk om school- en andere groepen te begeleiden. Je bepaalt uren dat je wilt inzetten zelf, maar bent wel geregeld inzetbaar.

De educatiemedewerker en je collega-vrijwilligers helpen je de lesbrief en de geschiedenis te leren kennen, waarna je na een kennismakingsperiode in overleg zelfstandig aan de slag gaat.

Wat bieden wij?

Allereerst; een leuke werksfeer en heel fijne collega’s! We houden meerdere educatiebijeenkomsten gedurende het jaar waar je trainingen volgt en meedenkt over het verbeteren van de programma’s. Jaarlijks organiseren we voor de hele organisatie een vriendendag met een feestelijke afsluiting.

Lijkt het jou leuk om je voor deze vrijwilligersfunctie in te zetten? Neem dan contact op met Henk Kemps (06-53404933).

Vacature collectiemedewerker (onbezoldigd)

Wie zijn wij?

Gedenkplaats Kamp Haaren vertelt met persoonlijke verhalen de geschiedenis over gevangenschap, gijzelaars, verzet en vrijheid. De gedenkplaats ontving veel (school-)groepen, en biedt programma’s voor primair en voortgezet onderwijs. Na de brand willen we op onze nieuwe locatie weer aan de slag en de geschiedenis levend houden.

Het zijn verhalen over hoe de mensen leefden in oorlogstijd binnen kamp Haaren, voor welke dilemma’s ze zich geplaatst zagen en hoe belangrijk de sociale verbanden waren.

Waar bestaat onze collectie uit?

Vaak hoort bij een persoonlijk verhaal een bijzonder voorwerp. Zoals het borduurwerk van verzetsvrouwen. Of het dagboek dat een van de nabestaanden vond op zolder. De gedenkplaats beschikt zo over een unieke collectie. De voorwerpen en de verhalen worden geregistreerd en goed bewaard en we werken hard alles goed te kunnen ontsluiten voor onderzoek en presentatie aan een breder publiek. Ook is er goed contact met de (familie van) getuigen, mensen van wie wij collectie hebben ontvangen en deskundigen zowel in- als extern.

De vacature

We zijn toe aan uitbreiding van onze groep collectiemedewerkers. Mensen die een of meerdere onderdelen willen oppakken, het bijvoorbeeld leuk vinden te informeren, het materiaal te inventariseren, te registeren, de spullen verantwoord op te ruimen, af te stemmen met andere musea, de informatie vast te leggen, teksten voor de website te maken of onderzoekers te helpen met het vinden van informatie. De dagindeling kan naar eigen inzicht besteed in het museum.

Spreekt een van de activiteiten je aan en ben je minimaal een dagdeel per week beschikbaar, dan nodigen wij je uit een mail te sturen naar gedenkplaats.haaren@gmail.com. Voor meer informatie over deze functie of het museum kan telefonisch contact opgenomen worden met Henk Kemps (06-53404933).